Mielőtt a prémium szivarok a dohányshopokba kerülnének, körülbelül hat hónapig érlelik őket a gyártó vagy a nagykereskedő légkondicionált raktáraiban. A szivarok iránt megnövekedett kereslet miatt az utóbbi években előfordult, hogy ezt az érési időt nem igazán tartották be. Ezért célszerű a frissen vásárolt szivart további 3-6 hónapig humidorban tárolni. Az érési folyamat során a szivarok íze kellemesebbé és kiegyensúlyozottabbá válik.
Néhány prémium szivar igen különleges illatú lehet több évnyi tárolás után. Végső soron, a szivar tárolásának ideje csupán egyéni ízlés kérdése. Célszerű összehasonlítani egy márkán belül is a szivarok ízét különböző tárolási időtartam után, így könnyen megtudhatjuk a számunkra legideálisabb érési időt.
Pipa.hu Alapítva 2004 ©